Lester Levenson

De Amerikaanse Master Lester Levenson is een grote inspiratiebron achter de Vrijheid Methode. Op deze pagina vind je meer informatie over Lester en zijn persoonlijke verhaal, een audiofragement en een aantal videofragmenten.

Na mijn tweede hartinfarct in 1952 werd mij vertelt dat ik niet veel langer meer zou leven. Dat ik ieder moment dood zou kunnen gaan en dat ik beter niet kon buigen behalve als dat absoluut nodig is. Ik was extreem bang voor de dood. Maar ik zei tegen mezelf “je ademt nog Lester, er is nog een kans.”

Alle kennis die ik in het verleden opgedaan heb heeft mij nooit gegeven wat ik werkelijk wilde; gelukkig zijn. Ik koos er voor om weer helemaal opnieuw te beginnen en alle vergaarde kennis te vergeten. Begin bij het begin en zie of ik er verder mee kom. Dus, ik stelde mijzelf de vraag “Wie ben ik?” “Wat is deze wereld?” “Wat is mijn relatie met deze wereld?” “Wat is het verstand?” “Wat is intelligentie”? “Wat houd gelukkig zijn in?”

Ik begon mezelf af te vragen, “Wat wil ik uit het leven?” … en het antwoord was gelukkig zijn. Ik bestudeerde mijn leven en keek naar de momenten waarop ik het meest gelukkig was. Ik ontdekte iets wat me op dat moment zeer verbaasde. Ik dacht dat gelukkig zijn te maken had met de goedkeuring krijgen van anderen. Maar ik zag dat ik veel liefdevolle vrienden en familie had en dat terwijl ik mij ellendig voel. Dus dat kon het niet zijn. Toen zag ik dat wanneer ik liefdevol was, ik het meest gelukkig was. Dat mijn geluk gelijk is aan mijn vaardigheid om liefde te geven, in plaats van liefde te krijgen. Dat was het begin.

Audiofragment

Videofragmenten

  • De leer van Lester Levenson (Engelstalig)
  • The Free State (deel 1 t/m 4) (Engelstalig)
  • Get Off the Rollercoaster (deel 1 t/m 5) (Engelstalig)

Wil jij leren om, net als Lester, de onderdrukte negativiteit los te laten?

Meld je dan nu aan voor een van onze workshops, bekijk onze agenda.